И ДАНС, и Спецпрокуратурата погнаха депутата Елена Гунчева за поста й

...
И ДАНС, и Спецпрокуратурата погнаха депутата Елена Гунчева за поста й
Коментари Харесай

И ДАНС погва Гунчева за поста й със заплахите с руски ракети към България

И ДАНС, и Спецпрокуратурата погнаха депутата Елена Гунчева за поста й във фейсбук. В него тя заплаши с съветски ракети премиера и дипломат Херо Мустафа. Говорителят на държавното обвиняване Христо Кръстев съобщи, че в случай че се окаже, че има закононарушение Гунчева е заплащена с присъда от 5 до 15 година затвор. 

" Гражданин е подал сигнал и до профилираната прокуратура и точно той e мотив за инспекцията. Тя е по член 98 от Наказателния кодекс, който гласи, че “който подбужда непозната страна или социална група в чужбина към война или друго враждебно деяние срещу републиката, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 година ”, изясни Кръстев по БТВ, съобщи настоящо.ком.

Проверката е в рамикте на 2 месеца и може да се удължи най-мвого с още един месец. ДАНС също ревизира случая с Елена Гунчева, като всички материали ще бъдат изпаретни на прокуратурата, след което следователят по делото ще се произнесе има ли съществуване на закононарушение, добави представителят на профилираната прокуратура. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР